fbpx

הדפדפן הראשון בעולם שמזהה דיפ-פייק בתוך שניות

Surf

חברת SURF Security משיקה את גרסת הבטא של הכלי שלה לזיהוי דיפ-פייק (DEEPFAKE), שמתבסס על רשתות נוירוניות, לבדיקת הלקוחות.

הכלי של SURF לזיהוי דיפ-פייק, Deepwater, מובנה בתוך הדפדפן העסקי בגישת ה-Zero-Trust של SURF Security ומגן על ארגונים, חברות תקשורת, משטרות וצבאות מכל העולם מפני איומי דיפ-פייק מבוססי בינה מלאכותית.

הכלי יכול לזהות בדיוק של 98% אם האדם איתו אתם מתקשרים הוא אדם אמיתי או חיקוי מבוסס בינה מלאכותית, ומתריע למשתמשים על איומי דיפ-פייק פוטנציאליים תוך שניות בודדות.

זיופי ״דיפ-פייק״ מבוססי בינה מלאכותית מנוצלים ע״י גורמי איום כדי לגרום להפסדים כספיים אדירים. לדוגמה, עיתון ה-South China Morning Post דיווח על גניבה ״ראשונה מסוגה״ של 25 מיליון דולר, שכללה חיקוי דיפ-פייק של סמנכ״ל הכספים של תאגיד רב-לאומי. 49% מאוכלוסיית העולם חיים במדינה בה צפויות להתקיים בחירות לאומיות במהלך השנה הקרובה, וזיופי דיפ-פייק משמשים להפצת מידע כזב ולהשפעה על תוצאות הבחירות. בין הדוגמאות האחרונות ניתן למנות שיחות טלפון מזויפות שהגיעו לכאורה מנשיא ארה״ב ג׳ו ביידן, וסרטון מזויף של הפוליטיקאי הבריטי ווס סטריטינג, שפורסם בקרבה לבחירות והזיק לו.

עם העלייה ביכולות של כלי הבינה המלאכותית הגנרטיביים ובקלות השימוש בהם, הסיכון הנובע מזיופי דיפ-פייק עולה בקצב מדאיג. על פי מחקר מהזמן האחרון, הונאות דיפ-פייק גדלו ב-303% בארה״ב לעומת השנה שעברה, וקצב הגדילה אף היה מהיר יותר במדינות כמו פורטוגל (1700%), סין (2800%), סינגפור (1100%) ועוד רבות אחרות. סכומים של אלפי דולרים נגנבו ממשתמשים כתוצאה מהונאות בינה מלאכותית מבהילות בהן נעשה שימוש בקול של אהוביהם/ן.

הכלי לזיהוי דיפ-פייק של SURF Security יכול להגן מפני איומים כאלה, ויפעל מול כל מקור שמע בדפדפן עצמו, כמו סרטונים מקוונים ותוכנות תקשורת כמו Slack, Zoom, Google Chat, Microsoft Teams, WhatsApp וכו׳. כל מה שהמשתמשים יידרשו לעשות הוא ללחוץ על כפתור כדי לאמת שהשמע – בין אם הוא מוקלט מראש ובין אם הוא מועבר בשידור חי – הוא אמיתי או מיוצר ע״י מנגנון בינה מלאכותית.

״הכלי Deepwater, הכלי של SURF לזיהוי דיפ-פייק, הוא ההגנה הראשונה שמגינה בזמן אמת מפני זיופי דיפ-פייק״, אמר זיו ינקוביץ׳, סמנכ״ל הטכנולוגיות של SURF Security. ״כדי להביא את האפקטיביות של הכלי למקסימום האפשרי, התמקדנו בדיוק ובמהירות. הרשת הנוירונית אומנה כך שתוכל לזהות זיופי דיפ-פייק שנוצרות ע״י פלטפורמות הבינה המלאכותית המובילות להעתקת קול; יש לה אפשרות מובנית להפחתת רעשי רקע שמאפשרת להפוך את קטע השמע לברור יותר לפני עיבוד והיא יכולה להגיע להחלטה תוך פחות משתי שניות. כמובן, תוכנות הבינה המלאכותית להעתקת קול משתכללות מיום ליום, ולכן אנחנו מחויבים לנצח במרוץ החימוש המתמיד הזה, כמו כל חברות אבטחת הסייבר האחרות״.

״עלייתם של זיופי דיפ-פייק מבוססי בינה מלאכותית יוצרת אתגרי אבטחה משמעותיים לארגונים, שיכולים להוביל לנזק למוניטין, אובדן נתונים, אי-ציות לדרישות רגולטוריות והפסדים כספיים. הכלי לזיהוי שמע מבוסס בינה מלאכותית של SURF Security מתמודד עם האתגר הזה עוד בשכבת ההתקשרות עם המשתמש – הדפדפן, מה שיכול לצמצם באופן משמעותי את כמות התקריות ללא צורך להשקיע בכלי נוסף לזיהוי זיופי דיפ-פייק״, אמרה שווטה קרישנמורתי, מנהלת תחום אבטחת סייבר ב-Frost & Sullivan. ״היכולת הזאת היא הכרחית לישויות כמו ממשלות, פוליטיקאים, מרכזי שירות לקוחות ומנהלים בכירים, ומספקת הגנה עוצמתית מפני איומי סייבר המבוססים על בינה מלאכותית וכך מגנה על איכות המותג״.

חברת SURF Security משתמשת בטכנולוגיית זיהוי דיפ-פייק ברמת תקן צבאי שמתבססת על טכנולוגיות חדשניות כמו מודלי State Space שיכולות לזהות זיופי דיפ-פייק בשפות ובמבטאים שונים באמצעות יצירת מודל של מערכות יחסים הסתברותיות שמתאר את הקשר בין פריימים של קטע שמע כדי להראות חוסר-עקביות. כך הכלי מצליח להגיע למהירות ולרמת דיוק גבוהות, גם בקטעי שמע באורך של שנייה בודדת.
חברת SURF Security תוסיף בעתיד כלי נוסף לזיהוי תמונות שנוצרו באמצעות כלי בינה מלאכותית לארגז הכלים של הדפדפן.

כל חברת תקשורת, רשות אכיפת חוק, או כל חברה וארגון שרוצים להגן על עצמם מפני זיופי דיפ-פייק, יכולים להירשם לתוכנית הבטא בקישור הבא: https://bit.ly/3VLXbp7

המוצר המלא צפוי להיות מושק ברבעון הראשון של 2025.